Blog

Zapisal admin

Priprava vozil na prodajo in prepis

Veliko ljudi nas sprašuje kako poteka priprava vozil za prodajo. Odločili smo se, da bomo postopek opisali na dolgo, da objasnimo vse zadeve glede servisiranja in priprave vozila pri nas. Če gre za vozilo iz tujine, postopek traja malo dlje, od preverjanja VIN številke, do uvoza vozila, plačila DMV (davka na motorna vozila) in samega postopka, ki ga nemoramo zanemariti pri nakupu vozila iz tujine. Če vozilo pripeljete v odkup, se ekipa do potankosti osredotoči na preteklost avtomobila, ki ga želite prodati.

Tako se posvetimo temeljitemu pregledu vašega vozila. Na spletnih portalih preverimo vaše vozilo preko VIN številke. Na spletnih mestih se z malo truda da ugotoviti, ali je bilo vaše vozilo karambolirano, ali so kilometri pravilni ter ali je avtomobil v prvi barvi.

Slika 1: Prikazuje število kilometrov po letih, primer nazorno pokažene prevrtene kilometr

Ko gre avtomobil čez postopek ugotavljanja ali je vozilo izpravno in tehnično dovršeno, sledi postopek predaje vozila in cenitve. Naši mojstri vam vozilo cenijo v skladu z vsemi zgoraj navedenimi podatki, ki jih dobimo preko spletnih mest in izkušenj. Sledi kupoprodajna pogodba. Kupoprodajna pogodba med lastnikom vozila in našim podjetjem. Še pred tem se vozilo odjavi iz prometa in zavarovalnice, tako se vam ob morebitni predhodni odjavi vozila iz prometa povrne stroške cestnine in zavarovanja.

Ko vozilo prepišemo na naše podjetje sledi temeljito kemično čiščenje notranjosti in zunanjosti vozila. Nato je vozilo pripravljeno za prodajo.

Vabljeni, da se nam pridružite 😀

6 junija, 2023
Povej svoje mnenje

Back to top